Aevision

Prescurtarea camerei IP vine de la cuvantul compus din limba engleza “Internet Protocol camera”. Este un fel de camera video digitala care se utilizeaza pentru supraveghere. Diferenta dintre camerele IP si camerele analogice consta in faptul ca prin intermediul camerei IP poti transfera date printr-o retea de internet si calculatoare. Prima camera IP a fost lansata in anul 1996, de atunci modernizandu-se foarte mult atat design-ul, cat si electronica acestora. Exista urmatoarele tipuri de camere IP: camere IP care pot fi inregistrate pe card si camere IP care pot fi inregistrate pe NVR. NVR-ul reprezinta inregistratorul camerelor IP si provine de la Network Video Recording. NVR-urile Aevision sunt perfect compatibile cu camerele Aevision.

Avantajele camerelor IP Aevision:

Pentru ca NVR-urile si camerele Aevision au implementat protocolul i8s, intre acestea nu sunt necesare setarile de IP, deoarece se realizeaza automat. Imaginile camerelor IP sunt trimise folosind caracteristicile de securitate si transmisie ale protocolului TCP/IP, care au o multime de avantaje, printre care enumeram:

 • Posibilitatea transmiterii comenzilor prin telefonul mobil pentru camrele IP care au functia PTZ (pan/tilt/zoom);
 • Doua cai audio printr-un singur cablu de retea, adica functia camerei de audio bidirectional, care permite comunicarea bidirectionala prin intermediul camerei (spre exemplu: o mama care este la serviciu si vorbeste cu bona copilului care este acasa, dandu-i indicatii despre cum sa il adoarma pe copil la pranz);
 • Transmiterea datelor prin metode sigure de criptare si autentificare, cum ar fi: WPA, WPA2, TKIP, AES;
 • Posibilitatea utilizarii WI-FI, fara cablu, conectandu-se la router si internet wireless;
 • Folosirea camerei fara o sursa de alimentare, prin functia POE (Power over Ethernet), ceea ce inseamna ca prin intermediul cablului UTP are loc si alimentarea camerei si transferul de date;
 • Accesarea camerei de la distanta si vizualizarea ei de pe calculator, smartphone si alte dispozitive prin intermediul internetului; Capacitatea de a transmite cu usurinta imagini oriunde, avand conexiune la internet;
 • Capacitatea de a trimite alerte pe mail sau FTP in cazul in care se detecteaza o activitate suspecta;
 • Scanarea progresiva care permite imagini de o mai buna calitate extrase din video;
 • Posibilitatea alegerii rezolutiei in functie de necesitati.

Informatii aditionale utile

Folosirea unei camere IP poate avea si anumite dezavantaje, dupa cum urmeaza:

 • Pretul mai ridicat al unei camere IP, exceptand situatia in care se opteaza a se achizitiona camere mai ieftine, dar nu la fel de calitative;
 • Configurarea destul de complicata a unei camere IP la internet, deoarece necesita un DNS dinamic. Pentru a veni in ajutorul persoanelor care doresc sa achizitioneze o astfel de camera, unii producatori de camere IP, printre care enumeram si producatorul Aevision, au facut propriul software cu DNS dinamic incorporat;
 • Necesitatea unei latimi de banda de mare retea;
 • La fel ca in cazul unui sistem analog, si in cazul unui sistem IP exista riscul sa aiba acces la acestea si hackeri, facand supravegherea contraproductiva. Acest lucru poate fi evitat securizand dispozitivul si reteaua de internet.

Camere supraveghere IP Aevision

Exista o gama foarte variata de camere IP si NVR-uri Aevision. Camerele Aevision sunt de doua categorii: camerele pentru interior si camere pentru exterior. Camerele pentru interior sunt tip dome. Puteti alege rezolutia camerei dupa necesitatile dumneavoastra: de 1Mp (sau 720P), 1.3Mp (sau 960P) sau 2Mp (sau 1080P). De asemenea, daca doriti un unghi larg de vizualizare puteti opta pentru o camera cu lentila varifocala 2.8-12mm. Avantajul unei camere cu lentila varifocala este ca puteti regla lentila la 2.8mm pentru o deschidere larga de aproximativ 90 grade sau daca doriti sa vedeti in profunzime reglati lentila la 12mm. Camera cu lentila fixa de 3.6mm are unghi fix de aproximativ 80 grade si nu poate fi modificata.

Camerele pentru exterior sunt de tip bullet sau speed dome. Cele speed dome au functia PTZ si pot fi rotite prin intermediul aplicatiei. Totodata, datorita ledurilor puternice permit vizibilitatea pe timp de noapte de pana la 150-200 de metri. Acestea se utilizeaza de obicei pentru spatiile mari in care este necesara o acoperire larga.

Functie PoE

Camerele Aevision permit si alimentare POE. Acest lucru inseamna ca alimentarea se face prin cablu UTP si nu prin alimentatorul clasic. Pentru camere Aevision cu functia POE se recomanda folosirea unui NVR care are functia POE de la acelasi producator. Pentru o compatibilitate perfecta se recomanda folosirea camerelelor si NVR-ului de la acelasi producator. In caz contrar, daca camerele sunt de la un producator si NVR-ul de la alt producator, va exista o incompatibilitate la detectia de miscare, in sensul ca NVR-ul va inregistra camerele continuu sau dupa un orar prestabilit, insa nu si la detectia de miscare.

Camerele Aevision au functia P2P (ce faciliteaza configurarea camerei). Cu ajutorul acestei functii camera se configureaza automat la router si internet. Datorita ledurilor tip Array de ultima generatie, vizualizarea pe timp de noapte este semnificativ imbunatatita, in comparatie cu ledurile standard. Camerele IP se recomanda a fi folosite in diferite locuri: scoli, statii de metrou, magazine, institutii publice, parcuri, urmarind linistea publica, conduita oamenilor si siguranta cetatenilor.

Mai mult decat atat, camerele de supraveghere reprezinta o varianta mai ieftina si la indemana oricui pentru asigurarea linistii si sigurantei. Aceste aspecte conteaza comparativ firmele de paza si protectie care practica tarife si resurse mult mai mari. Deoarece ofera capacitati mult mai sofisticate, camerele IP inlocuiesc incet incet camerele analog. Sunt mult mai evoluate si mai usor de folosit decat acestea. In timp vor determina disparitia de pe piata a acestor camere de supraveghere analogice.

Recomandari suplimentare

Va oferim o gama diversificata de sisteme de supraveghere ce includ camere de supraveghere, camere IP, DVR-uri si NVR-uri. Aditional gasiti conectica, surse de alimentare, UPS-uri pentru centrale termice, sisteme de videointerfonie, alarme wireless, alarme auto si altele. Va puteti crea propriul kit de supraveghere atat IP, folosind camere si NVR de la Aevision sau alt producator din oferta noastra. Sau optati pentru kituri supraveghere video formate din camere supraveghere HD sau analog, cu un DVR dedicat.

Vezi toate produsele la 1CCTV.ro

Summary
Review Date
Reviewed Item
Aevision
Author Rating
51star1star1star1star1star
Share this Post